نکتهسنجها بخوانند؛ |
تجلیل از قهرمانی که حماسهآفرینیاش دیده نشد/ چالاکی در اتریش به میدان نمیرود!
|
نکتهسنجها بخوانند؛
تجلیل از قهرمانی که حماسهآفرینیاش دیده نشد/ چالاکی در اتریش به میدان نمیرود!
پیکارهای کاراتهوانِ امارات که بهمنماهِ گذشته و با حضورِ برترینهای کاراتهی جهان در دوبی برگزار شد، صحنهی درخششِ وصفناپذیر و غرورآفرینِ نمایندهی وزنِ منهای 55 کیلوگرمِ بانوان بود. فاطمه چالاکی اما علیرغمِ نمایشِ بینظیر و خیرهکننده در تاتامیهای امارات، بنا به دلایلِ نامعلوم، از سفر به سالزبورگ و حضور در رقابتهای کاراتهوانِ اتریش، بازماند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ستارگان کاراته؛ فاطمه چالاکی قهرمانِ خوشتکنیک، فرصتطلب و فوقالعاده باهوشِ کاراتهی کشومان، در جریانِ رقابتهای لیگ جهانی امارات، به حق برای کاراتهی بانوان آبروداری کرد. او که به گفتهی مسئولانِ فدراسیون، با هزینهی شخصی راهیِ این پیکارها شده بود، با پشتِ سرگذاشتنِ قهرمانان و نامآورانِ کاراتهی جهان، نهایتاً به مدالِ ارزشمندِ برنز دست یافت. برنزی که به واقع برای اهالیِ کاراته و بویژه کارشناسان، ارزشی برابر با مدالِ طلا داشت.
قرعهی چالاکی در این پیکارها، آنقدر سخت و سنگین، و مسیرِ پیشرویاش، آنچنان صعبالعبور بود که به جرأت میتوان مدعی شد اگر بزرگترین دشمنِ او را مأمورِ قرعهکشیِ این رقابتها کرده بودند، یقینا نمیتوانست قرعهای سختتر و مسیری ناهموارتر از آنچه شاهدش بودیم، برای این قهرمانِ یگانه، ترسیم کند!
چالاکی در جریانِ پیکارهای لیگِ جهانی امارات، دو قهرمانِ جهان و چند کاراتهکای عنواندار و شاخص را از پیشِ رو برداشت و به حق، ستارهی تابناکِ کاراتهی بانوان در آن رقابتها بود. این در حالیست که با مشاهدهی فیلمِ مسابقات، متوجه میشویم که این قهرمان در برخی صحنهها، حتی از تصمیماتِ اشتباهِ داوران، متضرر شده است اما با تلاش و برنامهریزی دقیق، نهایتا موفق شد از سدِ حریفان عبور کند.
از مهارتهای تاکتیکیِ این قهرمانِ مجرب و خوشتکنیک، وادار ساختنِ حریف به حمله و سپس، گرفتار آوردنِ او در دامِ ضدحمله است. چالاکی این تاکتیکِ پیشرفته را با زیرکیِ خاص و به بهترین شکلِ ممکن، به مرحلهی اجرا درمیآورَد.
متاسفانه عملکردِ درخشانِ این قهرمانِ پرافتخار در جریانِ رقابتهای کاراتهوان امارات، آنجا که باید دیده میشد، به چشم نیامد و برخی مسئولین و همینطور اعضای کادرفنی، به سادگی از کنارِ آن همه عظمت و شکوه که از سوی این قهرمانِ مازنی در تاتامیهای امارات خلق شده بود، گذشتند. چالاکی حتی از همراهیِ تیم ملی در رقابتهای کاراتهوانِ اتریش هم محروم شد و این البته محلِ درنگ و تأسف است...
به هر حال "ستارگان کاراته" بر خود لازم میداند به جایِ همهی مسئولین و آنهایی که چشمانِ خود را بر عظمتِ خلقشده در تاتامیهای امارات بستند، از این قهرمانِ یگانه و پرتلاش، قدردانی کند.
خوشبختانه فاطمه چالاکی در وزنِ منهای 55 کیلوگرمِ کاراتهی بانوان، از سویِ رقبای سختکوش و پرانگیزهای همچون طراوت خاکسار و آویشن باقری (که هر یک مجموعهای از عناوینِ ارزشمند را در آلبوم افتخاراتِ خود جای دادهاند) تعقیب و تهدید میشود و این البته، برای او و کاراتهی ایران، یک فرصت است. شاید اگر چالاکی از سوی گزینههای داخلی تعقیب نمیشد، امروز به مرحلهای از توانایی و بلوغِ فنی دست نمییافت که بتواند قهرمانان و نامآورانِ کاراتهی جهان را در یک تورنمنتِ رسمی، پشتِ سر بگذارد. رقابتِ داخلی برای ملیپوشان، همواره وسیلهی پیشرفت و ترقی است به شرطِ آنکه، درخشش و تواناییهای هر یک از رقبا، در جایِ خود و در زمانِ مقتضی، از سوی مسئولین و بویژه اعضای کادرفنی، دیده و از افتخارآفرینان تجلیل شود.
چالاکی در سالهای گذشته هم، دو مدالِ طلای ارزشمند از رقابتهای کاراتهوانِ ترکیه و امارات بدست آورده و آنرا در آلبومِ افتخاراتِ ورزشیِ خود به ثبت رسانده است که این در کاراتهی بانوان و تا این لحظه، یک رکورد محسوب میشود. او ثابت کرده که "خواستن توانستن است" و کاراتهی بانوان این پتانسیل و توانایی را دارد که در مهمترین و معتبرترین رویدادهای بینالمللی، صاحبِ مدال و افتخار شود. حضورِ چالاکیِ آماده در تیم ملی بانوان، آن هم در آستانهی برگزاریِ بزرگترین رویدادِ ورزشیِ جهان (المپیک)، برای ما اهالیِ کاراته، بسیار امیدوارکننده و انرژیبخش است.
نویسنده: محمد قدیمی
مدیرمسئول پایگاه خبری تحلیلی ستارگان کاراته
|
1397/12/8 23:34
|