آقای جنتلمن؛ عصبانی و پرحاشیه اما کاربلد، فنی و بادانش
|
آقای جنتلمن؛ عصبانی و پرحاشیه اما کاربلد، فنی و بادانش
تعطیلیِ طولانیمدتِ رقابتهای ورزشی به دنبالِ شیوع بیماری کرونا، اگرچه ضرورتِ تشکیلِ اردوهای تیم ملی را تا زمانی نامعلوم، منتفی ساخته است، اما مطالعهی دقیق و بررسیِ موشکافانهی وضعیتِ فنی و اخلاقیِ گزینههای متعدد جهت احرازِ سِمتِ مربیگریِ تیمهای ملی پایه، موضوعی است که میبایست همچنان در دستورِ کارِ مسئولینِ ذیربط قرار داشته باشد تا در زمانِ لازم و با تکیه بر مطالعاتِ صورتگرفته، بهترین و شایستهترین افراد برای هدایتِ ملیپوشانِ جوان و نوجوانِ کاراتهی کشورمان، انتخاب و معرفی شوند.
بر این اساس و با تکیه بر ضرورتِ انتخابِ آگاهانه و مبتنی بر مطالعاتِ دقیق و حسابشده، پایگاه اطلاعرسانی ستارگان کاراته بر آن شد تا سلسله مباحثی را به این امرِ حساس و خطیر اختصاص داده، در راستای ایفای وظایف و رسالتِ رسانهایِ خود، کوشا باشد. همین موضوع بهانهای شد تا پیش از ورود به مباحث و تصمیماتِ ناظر به آینده، مروری بر خاطراتِ گذشته و آنچه پیشتر در کارنامهی تیمهای ملی پایه به ثبت رسیده است، داشته باشیم. گذشتهای که با یاد و خاطرهی افتخارآفرینیهای بیبدیل و غرورآفرینِ "مهران بهنامفر" گره خورده و بخشهایی از زرینترین برگهای دفترِ افتخاراتِ کاراتهی ایران را به علمکردِ این مربی اختصاص داده است.
مهران بهنامفر از آن دسته مربیانی است که نیاز به معرفی و توصیف ندارد. کارنامهاش در هدایت و رهبریِ تیمهای ملی کاراته، کاملا روشن و البته تحسین برانگیز است. قهرمانیِ جهان و آسیا همراه با تیمهای ملی پایه (در قامتِ سرمربی) و کسبِ نتایجِ مطلوب و به یادماندنی در مسابقاتِ جهانی فرانسه (در کسوتِ مربی) تنها بخشهایی از کارنامهی پربار و افتخارآمیزِ او به شمار میرود.
وقتی بهنامفر همراه با شاگردانِ جوانش آمادهی حضور در پیکارهای قهرمانی آسیا (قزاقستان) میشد، شرایط و وضعیت به گونهای بود که هیچکس جز خودِ او، تصورِ کسبِ چنین نتایجِ قاطع و درخشانی را نداشت. آقای جنتلمن اما بر خلافِ باورهای غالب، هر زمان لب به سخن میگشود، این جمله را با اطمینانِ کامل و با اعتقادِ راسخ تکرار میکرد: قاطعانه و با کسبِ بیشترین مدال، قهرمانِ بلامنازعِ آسیا خواهیم شد!
اتفاقاً پیشبینیِ بهنامفر، در روزی باشکوه و به یادماندنی، به حقیقت پیوست و آنگونه که او وعده داده بود، ایران با درخششی وصفناپذیر، قهرمانِ بلامنازعِ قارهی کهن لقب گرفت. همین روند، بار دیگر در پیکارهای قهرمانیِ جهان (اسپانیا) تکرار شد و باز هم ملیپوشانِ جوان و جویای نامِ کاراتهی کشورمان، با مدیریت و راهبریِ این مربیِ کاربلد و پرافتخار، این بار بر بامِ کاراتهی جهان ایستادند. آقای جنتلمن در المپیکِ جوانان هم کاری کرد کارستان! نشانِ طلایِ تاریخی و غرورآفرینِ زندهیاد نوید محمدی، در همان رقابتها و با سرمربیگریِ بینقصِ بهنامفر حاصل شد.
آقای جنتلمن اما با تمامِ محاسنی که دارد، گهگاه به شدت عصبانی میشود و در قالبِ مصاحبههای آتشین و یا پُستهای چالشبرانگیزِ اینستاگرامی، از خجالتِ همه در میآید! او در این حالت، به شکلی ناباورانه، مسئولانِ فدراسیون کاراته، خبرنگاران و حتی پایگاه اطلاعرسانی ستارگان کاراته(!) را موردِ لطف و عنایاتِ خاصهی خود قرار داده و در توصیفِ نامبردگان، از کاربردِ هیچیک از واژگانِ زیبا و پرمهرِ ادبیاتِ غنی و شیرینِ پارسی، دریغ نمیورزد! او معمولا زمانی مقاماتِ مسئول را در قالبِ واژگانی پرمهر موردِ لطف و تفقد قرار میدهد(!) که امکانات و تسهیلاتِ لازم برای موفقیتِ تیم ملی، در اختیارِ شاگردانش قرار نگرفته باشد و درخواستهای مکررِ او نیز، بیپاسخ بماند.
ویژگیِ اخیرِ بهنامفر را به هیچ وجه تایید نمیکنیم و معتقدیم او میبایست در چنین وضعیتی، قدری خونسردتر رفتار کند. اما از قابلیتهای فنیِ او و استعدادِ کمنظیرش در هدایت تیمهای ملی هم نمیتوان به سادگی گذشت. کار کردن با آقای جنتلمن، قلق دارد که اگر بلد باشیم، میتوانیم از تواناییهای بالقوهی این مربی خوشنام، پرافتخار و گهگاه عصبانی، به نفعِ کاراتهی کشور بهرهبرداری کنیم.
آنچه گفته شد، مقدمهای بود برای ورود به مبحثِ حساس و سرنوشتسازِ گزینشِ مربیانِ تیمهای ملی برای ردههای سنی پایه که طیِ روزهای آتی، به آن خواهیم پرداخت. فعلا تمامی رقابتهای ورزشی در سراسرِ جهان، تعطیل است و در چنین شرایطی، هیچ نیازی به تشکیلِ اردوهایِ طولانیمدت و فرسایشی برای ملیپوشانِ جوان و نوجوان احساس نمیشود. اکنون فرصتِ کافی و مناسب برای مطالعه و گزینشِ عالمانهی مربیان تیمهای ملی، مهیاست. باید ببینیم اگر بهنامفر این مسئولیتِ خطیر را نپذیرد (و یا اینکه اساسا روابطِ نه چندان حسنهی او با مسئولانِ فدراسیون کاراته، مانع از دعوتِ وی به همکاری شود) گزینههای بعدی چه نفراتی خواهند بود. این را هم در نظر داشته باشیم که فعلا، نباید از مرحلهی بررسی و مطالعهی مربیان، فراتر برویم. تشکیل زودهنگامِ اردوهای تیم ملی، آن هم در شرایطی که تمامی رقابتها لغو شده، به اعتقادِ بسیاری از کارشناسان، خطاست.
محمد قدیمی/ مدیرمسئول پایگاه خبری تحلیلی ستارگان کاراته
|
1399/2/19 23:55
|