روحانی: اشتباه متولیان کاراته، اعتبار رقابتهای جهانی را مخدوش میکند
|
روحانی: اشتباهِ متولیانِ کاراته، اعتبارِ رقابتهای جهانی را مخدوش میکند
حسین روحانی قهرمان نامدار و پرافتخارِ کاراتهی جهان و سرمربیِ تیم ملی روسیه، معتقد است اشتباهاتی که فدراسیون کاراته از دیرباز تا کنون، در نامگذاریِ رقابتهای ورزشی و انعکاسِ اخبارِ مسابقات سبکی مرتکب شده، اعتبارِ رقابتهای جهانی را مخدوش ساخته است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ستارگان کاراته؛ اظهاراتِ اخیرِ حسین ثوری رییس فدراسیون بوکس پیرامونِ هنرِ رزمیِ کاراته، تنشهایی را طی روزهای گذشته در فضای رسانههای رزمی بوجود آورد. ثوری در جریانِ رقابت با کاراتهکاها برای تصاحب خانهی اختصاصی، عنوان کرده بود که یک کاراتهکا میتواند در سال، 13 بار قهرمان جهان شود! این ادعای عجیب و به دور از واقعیت، واکنشِ تند و جنجالیِ حسین روحانی قهرمانِ پرافتخار و غالباً آرامِ کاراتهی کشورمان را به دنبال داشت.
روحانی که از نامدارترین و ماندگارترین چهرههای کاراتهی ایران و جهان به شمار میرود، این اظهارات را توهین به قهرمانانِ واقعیِ کاراته و اهالیِ این هنرِ رزمیِ انسانساز قلمداد میکند. او در گفتگوی اختصاصی با پایگاه اطلاعرسانی ستارگان کاراته، مراتبِ تأسف و تألمِ عمیقِ خود را از آنچه در روزهای اخیر بوقوع پیوسته، ابراز داشت و تاکید کرد: برداشتهای نادرست و اظهاراتِ غیرواقعی که گهگاه از زبانِ این و آن در خصوصِ کاراته میشنویم، حاصلِ رویهی اشتباه و گمراهکنندهای است که از سالها پیش و بصورتِ مستمر، در فدراسیونهای کاراته با مدیریتهای مختلف، رواج داشته است.
وی ادامه داد: متاسفانه در طول سالیانِ گذشته، همواره گزارشهای مربوط به رقابتهای سبکی که از نظر جایگاه و اعتبار، به هیچ وجه در حد و اندازهی پیکارهای آسیایی و جهانی نیست، از طریقِ روابط عمومی فدراسیون کاراته، با پسوندها و پیشوندهای جهانی و آسیایی منتشر شده است. مثلا در توصیفِ رقابتهای سبکی، به کرّات از عبارتِ "مسابقاتِ جهانیِ سبکِ فلان" و یا "مسابقاتِ آسیاییِ فلان سبک" استفاده میشود و این در حالیست که تفکیک میانِ مسابقاتِ سبکی و رسمی، از سویِ افرادِ غیرِ کاراتهکا، امکانپذیر نیست. رسانهها به تبعیت از فدراسیون کاراته، این رقابتها را با نامهای جهانی و آسیایی منتشر میکنند و افرادِ عادی و یا حتی مسئولینِ ورزشی که با کاراته آشنایی ندارند، با مشاهده و قرائتِ این خبرها، چنین میپندارند که در کاراته، میتوان در هر سال، چندین بار در رقابتهای جهانی شرکت کرد و قهرمانِ جهان شد! آنها نمیدانند مسابقاتِ جهانی، هر دو سال یک بار برگزار میشود و مدالآوری در آن، بسیار سخت و طاقتفرساست.
سرمربی تیم ملی کاراته روسیه، افزود: گاهی اوقات در این رقابتهای سبکی، 5 یا 6 کشور همراه با کاراتهکاهای بسیار ضعیف، شرکت میکنند و تیمِ ایران مثلا با 50 شرکتکننده، موفق به کسبِ 50 مدال میشود! وقتی افرادِ عادی گزارشِ این مسابقات را در رسانهها با عنوانِ "رقابتهای جهانی" میخوانند، این سئوال در ذهنشان نقش میبندد که "این چه رشتهی ورزشی است که در آن، 50 نفر به مسابقات جهانی اعزام میشوند و هر 50 ورزشکار هم با عناوینِ قهرمانی به میهن بازمیگردند؟!" آنها نمیدانند که در این رشته و در مسابقاتِ جهانیِ واقعی، بیش از 100 کشور با برترین و آمادهترین کاراتهکاهای خود حضور مییابند و لذا مدالآوری در چنین میدانِ بزرگ و نفسگیری، امری بسیار مشکل و در عینِ حال، افتخاری بس عظیم و به یاد ماندنی است.
قهرمانِ پرافتخار و نامدارِ کاراتهی ایران و دارندهی مدالهای رنگارنگِ جهانی و آسیایی، در پایان با تاکید بر اینکه "اشتباهِ متولیانِ کاراته، اعتبارِ رقابتهای جهانی را مخدوش میکند" بیان داشت: فدراسیون باید اشتباهاتِ سالهای گذشته را جبران کند، ادامهی این روند و تکرارِ خطاهای سابق، بیش از پیش به اعتبارِ کاراته و جایگاهِ قهرمانانِ آن، لطمه میزند. باید در نامگذاریِ رویدادهای ورزشی، جایگاهِ رقابتها را لحاظ کرد و متناسب با اعتبارِ مسابقات، عناوینی را به آنها اختصاص داد که گمراهکننده نباشد. مثلا برای رقابتهای سبکی با حضورِ چند کشور، میتوان از واژهی بینالمللی یا الفاظِ مشابه استفاده کرد تا وجهِ تمایز میانِ این رقابتها و مسابقاتِ جهانی، حفظ شود.
آنچه از زبانِ حسین روحانی قهرمانِ پرآوازهی کاراتهی ایران و جهان شنیدیم، دغدغهی بسیاری از دیگر قهرمانان، کارشناسان و علاقهمندان به هنرِ رزمی و انسانسازِ کاراته است که میخواهند با ترسیمِ مرزهای روشن میانِ مسابقاتِ واقعیِ جهانی از یکسو و پیکارهای سبکی (یا حتی رقابتهای کاراتهوان) از سوی دیگر، از اختلاط و آمیختگی میانِ آنها، جلوگیری شود. به نظر میرسد حسین ثوری و یا دیگر افرادِ خارج از دنیای کاراته، بابتِ برداشتهای اشتباهشان پیرامونِ این رشته و تلقیِ نادرستی که از مدالآوری در کاراته دارند، چندان هم مقصر نیستند. خطاکارِ اصلی، خودِ ماییم که در ترسیمِ مرزهای روشن میانِ رقابتهای معتبرِ جهانی و دیگر مسابقات، تعلل کرده و از دیرباز تا کنون، همواره در توصیفِ هر دو رویداد، از واژگانی تقریبا یکسان و شبیه به هم سود بردهایم.
محمد قدیمی/ ستارگان کاراته
|
1399/5/1 17:44
|