دکتر حاجیزاده و تلاشهای گستردهی او برای ایجادِ وفاق و همدلی؛ |
کاراتهی قم در آستانهی یک اتحاد تاریخی
|
دکتر حاجیزاده و تلاشهای گستردهی او برای ایجادِ وفاق و همدلی؛
کاراتهی قم در آستانهی یک اتحادِ تاریخی
سال گذشته و با نزدیک شدن به کارزارِ انتخاباتیِ هیئت کاراتهی استان قم، اختلافات میانِ جناحهای مختلفِ کاراتهی این استان به گونهای مضاعف شدت یافت تا آنجا که با خروج از حیطهی یک رقابتِ سادهی انتخاباتی، کنشهای طرفین رنگ و بوی کشمکشهای مخرب به خود گرفت.
سرانجام انتخابات در فضایی به شدت ملتهب، برگزار و در فاصلهای اندک، نتیجهی آن موردِ تایید فدراسیون کاراته و وزارت ورزش قرار گرفت. علیرضا برخوردار که پیشتر نیز سکان هدایت و رهبری کاراته استان قم را در دست داشت، بارِ دیگر بر کرسیِ ریاست تکیه زد تا موفقیتهای دورهی قبل را تکمیل کرده، بر میزانِ افتخاراتِ مدیریتیِ خود بیافزاید. مخالفانِ برخوردار اما معتقدند او میتوانست در این سالها، موفقیتهای بیشتری را برای کاراتهی استان رقم بزند. این گروه با همین دیدگاه و از کانالهای مختلف، فعالیتهای خود را در راستای ابطالِ نتیجهی انتخاباتِ قبلی، دنبال کرده و خواهانِ برگزاریِ دوبارهی مجمع شدند. ناگهان خبر رسید نتیجهی این انتخابات که پیشتر به تاییدِ وزارت ورزش و فدراسیون کاراته هم رسیده بود، از سویِ نهادهای مزبور و به دلیلِ عدمِ رعایتِ مقرراتِ مربوطه، ابطال شده است! تصمیمی که ناخودآگاه، ذهنهای روشن و اندیشههای بیدار را با این پرسشِ مهم و اساسی مواجه میسازد که "چرا فدراسیون کاراته و دیگر نهادهای مسئول، پیش از برگزاری انتخابات، با یک بررسی ساده و کمهزینه، متوجهِ اشکالاتِ موجود و عدمِ رعایتِ مقرراتِ مربوطه نشده بودند و آیا این موضوع را نمیتوان نشانهی عملکردِ ضعیفِ مقاماتِ مسئول، دستِکم در این زمینه دانست؟!" به هر حال و پس از طیِ فرایندی پیچیده و مبهم، مطابقِ دستور، علیرضا برخوردار، این مدیر موفق و خوشسابقه، اتاقِ ریاستِ هیئت کاراتهی استان قم را ترک کرد و در انتظارِ وقایع و رخدادهای بعدی نشست.
با خروج برخوردار از هیئت کاراته، سرهنگ مهرداد حاجیزاده در سِمتِ سرپرست، سکان هدایت و رهبری کاراتهی استان قم را در دست گرفت. حاجیزاده استادِ دانشگاه و دارای دو مدرکِ دکتری در رشتههای جامعهشناسی و عرفان اسلامی است. او درجهی سرهنگ تمامی دارد و از سلحشوران و ایثارگرانِ نیروهای مسلح به شمار میرود که هماکنون در سِمتِ معاونتِ اجتماعی نیروی انتظامی استان قم، در حالِ خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی و ملتِ شریف و شهیدپرورِ ایران است.
در برخورد با دکتر حاجیزاده، آنچه در نگاهِ نخست جلبِ توجه میکند، علاوه بر تواضع و حُسنِ اخلاقِ او، هوش و درایتِ مثالزدنی است که در لا به لای صحبتهای سرهنگ، موج میزند. او بسیار هوشمندانه و با درایت سخن میگوید، برنامههای پیشِ روی هیئت را بازمیشمارد و تاکید دارد که اولویتِ نخستِ او، حلِ اختلافات و ایجادِ وحدت و همدلی میانِ طیفها و گروههای مختلفِ کاراتهی استان قم است. سرهنگ در همین رابطه میگوید: باید اختلافات را کنار بگذاریم، در روزهای باقیمانده تا برگزاری انتخابات، برنامههایی را دنبال خواهیم کرد که اختلافات را به حداقل و اتحاد و همدلی را به اوج برساند. فردی که نهایتاً سکاندار کاراتهی استان میشود، باید منتخبِ اکثریتِ قاطعِ رایدهندگان باشد تا با پشتوانهی حمایتِ حداکثری، بتواند برنامههای کاراته استان را به بهترین شکل پیش ببرد.
دکتر حاجیزاده وقتی در خصوصِ تاریخچهی کاراتهی استان و افتخاراتِ حاصل، جناحبندیهای مختلف و جبههگیریهای مخرب سخن میگوید، مواردِ متعدد را آنچنان ظریف و با جزئیاتِ کامل بیان میدارد که گویی سالها در بطنِ جامعهی کاراته قرار داشته و مسائل و رخدادها را به دقت بررسی کرده است. این موضوع بیانگرِ صرفِ وقت و انرژی؛ و مطالعهی دقیق و موشکافانهی وضعیتِ کاراتهی استان، از گذشته تا حال است. او میگوید: کاراتهی قم از ظرفیت و پتانسیلِ بسیار بالایی برخوردار است و اگر انرژیها، به جای آنکه علیهِ یکدیگر به کارگرفته شود، همسو با هم در جهتِ رشد و توسعهی کاراتهی استان حرکت کند، شاهد شکوفاییِ بیشترِ استعدادها و فتحِ قلههای افتخار، یکی پس از دیگری خواهیم بود. در این میان البته، نباید از طراحی و اجرای برنامههای فرهنگی، غافل شویم چرا که "فن و فرهنگ" و یا به دیگر بیان، "تواناییِ جسمی و اخلاقی" به منزلهی دو بال برای به پرواز در آمدنِ هر جامعهی ورزشی از جمله کاراته است.
با عزمِ راسخ و مدیریتِ صحیح و اصولی که در لا به لای برنامهها و گفتههای سرهنگ حاجیزاده یافت میشود، میتوان به آیندهی کاراته استان قم و برگزاریِ یک انتخاباتِ کمحاشیه با محوریتِ اصلِ شایستهسالاری امیدوار بود به شرطِ آنکه این رویکرد، همچنان ادامه یافته و برنامههای ترسیمشده، به مرحلهی اجرا درآید کما اینکه تا به امروز و در مدتِ کوتاهِ سرپرستی دکتر حاجیزاده نیز، حرکتهای مثبت و ثمربخشِ فراوانی را از سوی او شاهد بودهایم.
گفتنی است هیئت کاراتهی استان قم در مسیر محقق ساختنِ برنامههای طراحیشده، از تلاشها و مشاورههای گروهها و چهرههای مختلف کاراتهی استان از جمله رجب نخستین (سرپرست دبیری) و مهدی بیرانوند (کاراتهکای خوشنامِ استان) بهره میجوید که اوّلی پیشتر نیز در جایگاهِ دبیری هیئت کاراته، خاطراتِ خوب و مدیریتِ صحیح و اصولی را از خود به یادگار گذاشته و دوّمی، در هر سه کسوتِ قهرمان، مربی و مدیر، موفقیتهای پرشماری را تجربه کرده است.
محمد قدیمی/ ستارگان کاراته
|
1399/6/28 19:27
|