روش اشتباه فدراسیون کاراته در گزینش مربیان تیمهای ملی
|
روشِ اشتباهِ فدراسیون کاراته در گزینشِ مربیان تیمهای ملی
سیدحسن طباطبایی رییس فدراسیون کاراته در گفتگو با خبرگزاریها اعلام کرد مربیان تیمهای پایه، از سوی اعضای کمیتهی فنی انتخاب خواهند شد. روشی نادرست که میتواند اثراتِ نامطلوبی را به دنبال داشته باشد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ستارگان کاراته؛ گزینشِ مستقیمِ مربیان تیمهای ملی از سوی اعضای کمیتهی فنی، اگر چه ظاهراً و در نگاهی سطحی، میتواند معنای بهرهگیری از خردِ جمعی و تسلیم در برابرِ نظرِ اکثریت را در برخی اذهان تداعی سازد، لیکن با توجه به شرایط و موقعیتِ کنونیِ جامعهی کاراته، این روش، معایبِ پرشمار و ضعفهای فراوانی دارد که پیشتر و در زمان سرپرستیِ سیدحسن طباطبایی، پارهای از آنها را برشمردیم.
نخستین ایراد که در این نوشتار به طورِ خلاصه مطرح میگردد، اینکه تعدادِ اعضای کمیتهی فنی (که هنوز مشخص نشدهاند) در شلوغترین حالت، بعید است حتی به عددِ بیست برسد و البته منطقی هم نیست که بیش از آن باشد. از سویِ دیگر، همواره در انتخاباتی که تعدادِ رایدهندگانش بسیار محدود است، بیمِ آن میرود که رایزنیهای غیرفنیِ پشتِ پرده، رفاقتها و خصومتهای شخصی، امیال و گرایشهای جناحی و مواردِ اینچنینی، بر مصلحتِ کاراته ترجیح داده شود و نهایتاً شاهدِ انتخابِ فردی غیرِ اصلح باشیم که هنرش، صرفاً جلبِ نظر و توجهِ اکثریتِ اعضایِ کمیتهی فنی آن هم با روشهای غیرفنی بوده است!
ضمن اینکه مصلحت کاراته و تیمهای ملی، ایجاب میکند از اتخاذِ روشهایی که اعضای کادرفنی را مرهون و مدیونِ عدهای خاص و کمتعداد (مثلا رایدهندگان) قرار میدهد، بپرهیزیم. وقتی سرمربی تیم ملی، عنوان و سِمتش را نتیجهی لطف و مرحمتِ تعدادی اندک بداند که با آراءِ خود، وی را در چنین جایگاهی قرار دادهاند، بیمِ آن میرود که در برابرِ سفارشهای احتمالیِ آنها مبنی بر گزینش و یا حذفِ برخی بازیکنان، مقاومتِ چندانی نشان نداده، تسلیمِ خواست و ارادهی سفارشکنندگان شود.
به نظر میرسد در شرایطِ کنونی و با توجه به قلّتِ جامعهی رایدهنده، بهترین روش این باشد که رییس فدراسیون از نظرات و پیشنهادهای اعضای کمیتهی فنی (و دیگر کارشناسانِ کاراتهی کشور) صرفا در قالبِ مشورت بهره جوید؛ کارنامه و امتیازاتِ فنی و اخلاقیِ گزینههای مختلف را با توجه به مشاورههای دریافتی و البته آمار و اطلاعاتِ موجود، موردِ بررسی قرار دهد و سرانجام، با در نظر گرفتنِ جمیعِ مواردِ پیشگفته، خود به انتخابِ قاطع و بلاتردیدِ سرمربیان تیمهای ملی اقدام نماید.
ذکر این نکته ضروری است که گزینشِ سرمربیان از سوی کمیتهی فنی، به هیچ وجه از مسئولیتِ فدراسیون کاراته در خصوصِ منتخبین نمیکاهد. اگر فدراسیون در توجیهِ این انتخاب (چنانچه مربیانِ اصلح گزینش نشوند) اینگونه استدلال کند که کادرفنی، برگزیدهی اعضای کمیتهی فنی بوده است و نه شخصِ رییس، آنگاه یقیناً با این پاسخ روبرو خواهد شد که روشِ ناصحیحِ گزینشِ مربیان تیمهای ملی، انتخابِ شخصِ رییس بوده است و نه فردِ دیگر!
محمد قدیمی/ مدیرمسئول پایگاه خبری تحلیلی ستارگان کاراته
|
1399/9/5 16:14
|