
کاراتهکاهای ایران در ۲ بخش مردان و بانوان عملکردی متفاوت در رقابتهای کاراته قهرمانی آسیا داشتند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ستارگان کاراته و به نقل از برنا، بیست و یکمین دوره رقابتهای کاراته قهرمانی آسیا با حضور ۴۰۹ ورزشکار از ۲۸ کشور، طی روزهای ۲ تا ۴ خردادماه ۱۴۰۴ به میزبانی شهر تاشکند ازبکستان برگزار شد. تیم ملی کاراته ایران در این دوره از رقابتها با کسب یک مدال طلا، سه نقره و سه برنز، در جایگاه پنجم آسیا قرار گرفت.
ترکیب مدالآوران ایران به شرح زیر است:
مدال طلا: آتوسا گلشادنژاد
مدال نقره: فاطمه سعادتی، مرتضی نعمتی، کومیته تیمی مردان
مدال برنز: سارا بهمنیار، کاتای تیمی مردان، کومیته تیمی بانوان
عملکرد درخشان بانوان با هدایت پگاه زنگنه
تیم بانوان ایران با هدایت پگاه زنگنه یکی از بهترین عملکردهای خود در رقابتهای آسیایی را به نمایش گذاشت. کسب یک مدال طلا توسط آتوسا گلشادنژاد، نقره فاطمه سعادتی و برنز سارا بهمنیار در بخش انفرادی نشاندهنده کیفیت بالای این تیم است. نمایش مقتدرانه بانوان در مبارزات انفرادی، نویدبخش آیندهای درخشان برای کاراته ایران در این بخش است. در کنار آن، کومیته تیمی بانوان نیز به مدال برنز دست یافت و اگرچه میتوانست به فینال راه یابد، اما عملکرد قابل دفاع شاگردان زنگنه، جای هیچ انتقادی باقی نمیگذارد.
ترکیب جوان مردان و انتظاراتی که برآورده نشد
در بخش مردان، انتظار میرفت در رقابتهای انفرادی نتایج بهتری کسب شود. با این حال، باید توجه داشت که ترکیب تیم ملی دستخوش تغییرات شده بود. همین موضوع باعث شد عملکرد آنها در بخش انفرادی با نوساناتی همراه باشد. با وجود این، مرتضی نعمتی موفق شد مدال نقره را به دست آورد و نشانههایی از امید برای آینده را به نمایش گذاشت.
در کومیته تیمی مردان، تیم ملی با هدایت شهرام هروی، مربی باتجربه و موفق کاراته ایران، تا آستانه قهرمانی پیش رفت، اما شکست ناباورانه صالح اباذری در یک بازی سرنوشتساز و در حالی که دو بر صفر از رقیب پیش بود موجب شد تیم ایران به مدال نقره بسنده کند. این نتیجه، با وجود تلخیاش، نشان از قدرت تیم و پتانسیل قهرمانی در رقابتهای آتی دارد.
حضور ایران در جمع پنج تیم برتر آسیا، با ترکیبی از باتجربهها و جوانها، دستاورد خیلی بزرگی نیست و نباید خودمان را گول بزنیم، اما تغییر نسل در کاراته مردان بالاخره باید اتفاق میافتاد و شهرام هروی این کار را انجام داد. در کنار مدالها، ساختار فنی تیم و کادر مربیگری توانمندی که در دو بخش مردان و بانوان حضور دارند، نویدبخش آیندهای روشن برای کاراته ایران است.
حمایت از نسل جدید کاراتهکاهای ایرانی باید در اولویت قرار گیرد، چرا که پتانسیل بالایی در میان کاراته کاها دیده میشود. طبعا انتقاد درست و سازنده هم در این مسیر به یاری کاراته میآید، اما نباید نقد را با تخریب اشتباه گرفت.
عملکرد درخشان بانوان در کنار مردان آینده دار کاراته میتواند در آینده نزدیک منجر به نتیجه بزرگی شود و باید از کادرفنی و کاراته کاهای کشورمان حمایت شود تا بتوانند در میادین بزرگی برای کشورمان افتخارآفرینی کنند.