
سرمربی پیشین تیم ملی کاتا گفت: با نتایج ضعیف کاتا در مسابقات آسیایی ازبکستان، باید بپذیریم که زنگ خطر به صدا درآمده است و افت کردهایم و باید از مربی خارجی استفاده کنیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ستارگان کاراته؛ رضا صافی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری صداوسیما، درباره عملکرد کاتاروهای ایران در رقابتهای قهرمانی آسیا گفت: در این دوره از مسابقات آسیایی عملکرد کاتاروها ضعیف بود. در کاتای انفرادی بانوان فاطمه صادقی با توجه به تجربیاتی که از مسابقات قبلی داشت، نتوانست عملکرد خوبی داشته باشد و تیم بانوان هم به نشانی نرسید.
وی افزود: نحوه برگزاری رقابتهای انتخابی، داوریها و گزینش ورزشکاران باید بررسی شود. در نخستین قرعه پیکارهای انفرادی بازنده میشویم، چون دلمان را نتایج قبلی خوش کرده بودیم و انتظارات بالا بود، در واقع تیم ملی ثبات لازم را برای حضور در مسابقات آسیایی را نداشت.
این مربی کاتا با اشاره به اینکه باید از عملکرد کشورهای موفق درس بگیریم، گفت: چینیها که پیش از این در کاراته موفقیتی نداشتند، مقابل ورزشکاران ما برنده میشوند، چون برای پیشرفت به این نتیجه رسیدند که باید از مربیان توانمند در سطح بین المللی استفاده کنند. در حالیکه ما این کار را اجرا نمیکنیم و به جای آن موفقیتها را زیرسوال میبریم و حاشیه سازی میکنیم.
صافی افزود: ما با کار گروهی نا آشنا هستیم و در صورت برد و باخت مربیان را به چالش میکشیم. اساس کاراته رشته کاتا است که پیش از این اهمیت چندانی به آن داده نمیشد، اما اکنون شرایط تفاوت کرده است. برای استفاده از قابلیتهای روز این رشته باید از مربیان برتر خارجی استفاده کنیم.
صافی در خصوص اعزام کاتاروهای یک شهرستان به مسابقات برون مرزی گفت: نمیتوانم در مورد انتخابیهای تیم ملی نظر قطعی بدهم، اما باید بدانیم بحث تیم ملی شخصی نیست و نباید روی فرد خاصی تکیه کرد. همه باید تلاش کنند برای اینکه تیم خوب و منسجمی آماده شود.
وی افزود: باید به این نتیجه برسیم که در تیمهای ملی غربالگری شود، دیدگاهها تغییر کند و با مسائل روز کارها پیگیری شود. کاتای ایران افت کرده است، چون زیرساخت خوبی ندارد و در گذشته بهایی به آن داده نمیشد. وقتی من سرمربی تیم ملی بودم با التماس تیم را به مسابقات برون مرزی اعزام میکردیم و به اصطلاح تا دقیقه ۹۰ نمیدانستیم تیم ملی اعزام میشود یا خیر.
سرمربی پیشین تیم ملی کاتا یادآور شد: دیدگاههای قبلی این بود که در بخش کومیته بخت کسب ۶ نشان وجود دارد و در کاتا دو نشان، به همین علت سرمایه گذاری در کاتا صورت نگرفت، در حالیکه پرورش یک ورزشکار در کاتا مسیر طولانی تری دارد.
وی افزود: تا چند سال قبل حتی برای برپایی اردوهای کاتا و استفاده از دانش مربیان سازنده پافشاری میکردیم. به همین علت است که میگویم تفکرات باید تغییر کند. چند سال گذشته اعزامها بهتر شده است، اما هنوز هم باید بهتر شود.
صافی با تاکید بر استفاده از مربیان خارجی گفت: توان ما در همین حد بود و باید بپذیریم که نیاز به دانش مربیان خارجی داریم. کشورهایی مثل هنگ کنگ، چین و مالزی از ژاپنیها کمک گرفتند و پیشرفت کردند، ما هم باید همین کار را انجام دهیم.
وی افزود: تعارف نداریم، در کاتای تیمی مردان هم در جدول شانس مجدد به نشان برنز رسید. نباید نتایج ضعیف را به داوری نسبت دهیم، چون اختلاف امتیازات زیاد بود. مربیان و ورزشکاران زحمت کشیدند، اما بضاعت ما همین است و باید فکری اساسی برای این افت فنی کنیم.
بیست و یکمین دوره مسابقات کاراته قهرمانی آسیا دوم تا چهارم خرداد در تاشکند ازبکستان برگزار شد که تیمهای ملی مردان و زنان ایران در مجموع کاتا و کومیته به عنوان پنجم رسید.
تیم مردان کاتای ایران با کسب مدال برنز به کار خود پایان داد، اما تیم بانوان ایران با حذف از مرحله دوم، از صعود و کسب مدال بازماند. همچنین در کاتای انفرادی علی زند و فاطمه صادقی از دور رقابتها کنار رفتند.