پشت‌پرده برکناری‌های پی‌درپی در فدراسیون کاراته

نقل از خبرگزاری فارس

مزدا صوفی، سرپرست فدراسیون کاراته برخلاف اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی با سرعت تمام دست به تغییرات زده و روسای هیئت‌ها را برکنار می‌کند. اقدامی که شائبه مهندسی در انتخابات را پر رنگ می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ستارگان کاراته و به نقل از خبرگزاری فارس، کاراته و حواشی این رشته پر مدال این روزها در صدر اخبار رسانه‌ها قرار دارد و هر روز خبرهای جدیدی از حواشی کاراته به گوش می‌رسد

در حال حاضر مزدا صوفی به عنوان سرپرست فدراسیون کاراته سکان هدایت این خانواده پرجمعیت را برعهده دارد، اما طبق حکم دنیامالی، وزیر ورزش دوران سرپرستی صوفی ۶ اردیبهشت ماه به پایان رسیده ولی مزدا همچنان با سرعت در ورزشگاه شهید کشوری در حال تغییر و تحول در کاراته ایران است و کسی نیست که ترمز او را بکشد! (طبق تبصره یک ماده ۱۳ اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی در صورتی که رئیس فدراسیون عزل یا مستعفی شده و یا غیبت بیش از ۳ ماه داشته و یا به موجب آرای مراجع ذی­صلاح منع ادامه فعالیت داشته باشد، رئیس مجمع می‌تواند سرپرستی فدراسیون را تا زمان تشکیل مجمع عمومی، حداکثر ظرف ۶ ماه، تعیین کند.)

این در حالی است که وظیفه او به عنوان سرپرست، آماده کردن فضای برگزاری انتخابات ریاست فدراسیون کاراته است، اما ظاهرا مسیری که صوفی در پیش گرفته خارج از چارچوب اختیاراتی است که در حکم سرپرستی او ذکر شده است. او یک روز نایب رئیس بانوان را برکنار می‌کند و یک روز دیگر دبیر فدراسیون را که از قهرمانان پر افتخار کاراته ایران است را به بهانه‌های مختلف کنار می‌گذارد!

سرپرست کمیته حقوقی فدراسیون در واکنش به برکناری پورشیب، اظهار داشت: نظر به اینکه برابر اساسنامه، دبیرکل فدراسیون باید بر مبنای پیشنهاد رئیس و تأیید هیئت‌رئیسه انتخاب شود و با توجه به ابطال مجمع انتخاباتی، سمت ریاست فدراسیون وقت نیز ملغی شده است.

از سوی دیگر فرآیند انتصاب دبیرکل مطابق مقررات اساسنامه انجام نشده بود. از جمله عدم وجود هرگونه صورتجلسه، پیشنهاد و تصویب هیئت‌رئیسه. بر همین اساس نیز انتخاب ایشان از منظر حقوقی واجد اشکال قانونی بوده است.

این موضوع از سوی مراجع نظارتی، بازرسی و سایر نهادهای ذیصلاح نیز مورد پیگیری و درخواست قرار گرفته بود.

البته اگر این برکناری طبق دستور مراجع نظارتی، بازرسی و سایر نهادهای ذیصلاح رقم خورده است، پس باید تمام اعضا هیئت‌رئیسه که در دوران ریاست طباطبایی انتخاب شده‌اند نیز برکنار شوند و حتی برکناری پورشیب نیز باید ۶ ماه گذشته رخ می.داد اما چنین اتفاقی رخ نداد و حالا با تکیه بر قوانینی که منجر به برکناری پورشیب شده، تمام فعالیت‌های وی در طول ۶ ماه اخیر تخلف محسوب می‌شود!

البته پورشیب آخرین برکنار شده توسط سرپرست فدراسیون نبود. به‌خاطر اینکه روز گذشته نهمین قرعه برکناری را صوفی به نام رجبی رئیس هیئت کاراته مازندران ثبت کرد.

در واقع اگر بخواهیم با یک حساب سرانگشتی تعداد روسای برکنار شده هیئت‌ها را بشماریم، در دوره ۷ ماهه مدیریت صوفی، ۹ رئیس هیئت برکنار شده‌اند و در واقع تقریبا هر ۲۰ روز یک بار یک رئیس هیئت به نوعی از جایگاه خود کنار گذاشته شده است. قطعا این تغییرات با این سرعت بالا در شان و صلاح کاراته ایران نیست.

البته که رجبی رئیس برکنار شده هیئت کاراته مازندران برخلاف ماده ۱۵ بند۳ اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی است. او پس از برکناری در صحبت‌هایش با یکی از رسانه‌ها مدعی شده است که صوفی می‌خواهد با برکناری روسای هیئت‌ها و گذاشتن افراد خودش در راس آن‌ها انتخابات فدراسیون را مهندسی کند.

چون خیالش راحت است که با وزیر ورزش رفیق است و کسی با او کاری ندارد و هر تصمیمی که دلش می‌خواهد می گیرد. این در حالی است که ۶ اردیبهشت ماه حکم سرپرستی صوفی تمام شده و تمام ابلاغ‌هایی که می‌دهد غیر قانونی است.

رجبی که از تغییرات در هیئت کاراته استان مازندران به شدت ناراحت است در صحبت‌های خود عنوان کرده است که سرپرست فدراسیون با سواستفاده از ماده ۱۵ و بند ۳ اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی که می گوید برای عزل و نصب‌ها رئیس فدراسیون و اداره کل باید هماهنگ باشند، این کارها را می‌کند و با همه مدیران کل استان‌ها جلسه گذاشته تا بتواند راحت روسا را برکنار کند، اما این کار را رئیس فدراسیون باید انجام دهد، نه سرپرستی که تازه حکمش هم تمام شده است. او حتی به حرف رئیس امور مشترک فدراسیون‌ها در وزارت ورزش هم گوش نمی‌دهد.

ذبیح الله پورشیب، دبیر کل سابق فدراسیون نیز پس از برکناری از مسئولیت خود ادعایی نزدیک به صحبت‌های رئیس هیئت کاراته مازندران مطرح کرد و گفت: هر زمان که پیگیر مکاتبات اداری بودم با مقاومت سرپرست فدراسیون روبرو می‌شدم و احساس می‌کنم برکناری‌ام به همین موضوع ارتباط دارد. با توجه به اینکه موضوع برگزاری انتخابات فدراسیون به صورت کتبی به فدراسیون ابلاغ شده بود، بنده به عنوان دبیر مجمع وظیفه داشتم طبق مقررات و تاکید وزرات ورزش مراحل برگزاری انتخابات را فراهم کنم که ظاهرا این موضوع خوشایند سرپرست فدراسیون نبود!

وی در پاسخ به این سوال که آیا به نظر شما انتخابات برگزار خواهد شد یا با این روندی که پیش می‌رود، برگزاری انتخابات لغو و به تاریخ دیگری موکول خواهد شد، گفت: من تمام تلاشم را کردم تا مراحل برگزاری انتخابات به شکل قانونی پیش برود؛ حال اینکه سرپرست فدراسیون به‌دنبال لغو انتخابات است یا خیر را زمان مشخص خواهد کرد. همه چیز باید طبق قانون و مقررات پیش برود.

در هر صورت مزدا صوفی در حالی با سرعت تمام و بدون توجه به قوانین در حال عبور از مسیر انتخابات فدراسیون است که ظاهرا ۱۸ نفر برای حضور در انتخابات ثبت‌نام کرده‌اند و در نهایت اسامی ۸ نفر پس از تطبیق مدارک برای طی شدن مراحل قانونی به مراجع مربوطه ارسال شده است تا پس از تائید صلاحیت، نامزدها در انتخابات ریاست فدراسیون شرکت کنند.

پس با این حساب، سرپرست فدراسیون در چنین شرایطی نباید دست به تغییرات بزند و روسای هیئت‌ها را برکنار کند و فرد جدیدی را در رأس امور قرار دهد، چرا که طبق قانون او اجازه چنین کاری را ندارد و با این روند شائبه مهندسی که رئیس هیئت کاراته استان مازندران مطرح کرده است، پررنگ‌تر می‌شود.

تلگرام
ایمیل
توییتر
واتساب

نظرات بسته شده است.