کیکاووس سعیدی: سالی پر افتخار را پشت سر گذاشتیم؛ افقی روشن در انتظار کاراته ایران است

در آستانه سال جدید، کیکاووس سعیدی، نایب رئیس فدراسیون کاراته، در گفت‌وگو با روابط عمومی فدراسیون، ضمن تبریک سال نو به جامعه کاراته، به تشریح عملکرد فدراسیون در سال گذشته و برنامه‌های پیش‌رو پرداخت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ستارگان کاراته؛ مشروح گفت و گوی کیکاووس سعیدی، نایب رئیس فدراسیون کاراته با روابط عمومی فد راسیون را در ذیل بخوانید:

* سال گذشته برای کاراته ایران چگونه گذشت؟
سال گذشته با فراز و نشیب‌هایی همراه بود، اما خوشبختانه با تلاش جمعی، دستاوردهای ارزنده‌ای برای کاراته کشور رقم خورد. از مهم‌ترین موفقیت‌ها، کسب ۴ سهمیه برای بازی‌های جهانی چنگدو چین توسط سارا بهمنیار، صالح اباذری، فاطمه صادقی و مهدی خدابخشی بود. حضور در این بازی‌ها، که هر چهار سال یک‌بار زیر نظر کمیته بین‌المللی المپیک برگزار می‌شود، بسیار پرافتخار و در عین حال دشوار است، چراکه تنها ۸ نفر در هر وزن شرکت دارند.

*عملکرد تیم‌های ملی در مسابقات بین‌المللی چطور بود؟
کاراته ایران در سال ۱۴۰۳ موفقیت‌های مهمی کسب کرد؛ از جمله نایب قهرمانی تیمی در مسابقات جهانی اسپانیا، قهرمانی در لیگ جهانی گرجستان، نایب‌قهرمانی در لیگ کاراته وان جوانان امارات و سومی در لیگ جهانی هانگژو چین با کاروانی کیفی و کوچک شامل ۱۱ ورزشکار. این نتایج نشان از برنامه‌ریزی و هدفمندی در اعزام‌ها دارد.

*در زمینه دیپلماسی ورزشی چه اقداماتی انجام شده است؟
در سال گذشته، سرپرست فدراسیون چندین دیدار مهم با روسای فدراسیون جهانی و آسیایی کاراته داشتند که در آن به جایگاه و ظرفیت بالای کاراته ایران پرداخته شد. همچنین چهار نشست رسمی با مقام عالی وزارت ورزش توسط ایشان برگزار شد که در این دیدارها راهکارهایی برای پیشرفت و برون رفت از مشکلات کاراته کشور ارائه شد.

*کمیته‌های فدراسیون چه عملکردی در سال گذشته داشتند؟
کمیته داوران با برگزاری کلینیک‌های آموزشی در استانها و برگزاری کلینیکی با حضور فریبا مدنی عضو شورای داوران جهان ، نقش مهمی در به‌روز شدن دانش داوران ایفا کرد. کمیته آموزش نیز کلاس‌هایی در حوزه‌های روانشناسی، حقوق ورزشی، آسیب‌شناسی و برگزاری رویدادها بصورت وبینار برگزار کرد که مورد استقبال مربیان قرار گرفت. برگزاری دوره‌های تربیت مدرس و مربیگری ملی نیز با رویکرد ارتقا سطح دانش فنی تا سطوح پیشرفته برگزار شد.
در بخش فرهنگی، برنامه‌های متنوعی اجرا شد که بازخوردهای مثبتی داشت.کمیته پژوهش نیز طرح‌هایی را ارئه کرده که در دست بررسی است. کمیته انضباطی نیز جلسات منظمی را برگزار کرد تا با بی‌انضباطی و رفتارهای خارج از مقررات و ضوابط پایان داده شود .
در حوزه همگانی برنامه های متنابهی در طول سال اعم از همایش ها و برنامه های عمومی در راستای معرفی رشته کاراته به علاقه مندان انجام شد که هم از طریق رسانه ها و هم جراید به آن پرداخته شد. در بخش مجامع نیز ۷ مجمع استانی به طور منظم برگزار شد.
یکی از کارهای خوب انجام شده ایجاد انضباط در بخش صدور احکام کمربندی و روند برگزاری مسابقات استانی و سبکی بود که طی دستورالعملی ضوابط مربوطه به مبادی ذیربط ابلاغ شد و همچنین اعزام های برون مرزی با بررسی و نظارت های صورت گرفته قاعده مند تر شد بطوریکه در صورت تخطی اعزام کننده ، فدراسیون قاطعانه با آن برخورد کرد.
در بخش ساماندهی سبکها قریب به ۴۰ جلسه با رویکرد کیفی سازی فعالیت سبکها، قانون مداری و عدالت محوری برگزار شد . باید اضافه کنم که بنای فدراسیون ایجاد محدودیت برای سبکها نیست و فدراسیون حمایت قانونی از سبکها خواهد داشت. اما سبکهایی که از مسیر قانونی عدول کنند و عملکرد ضعیفی را به نمایش بگذارند مورد بازنگری قرار می گیرند. از دیگر اقدامات صورت گرفته بازنگری در ساختار سامانه ملی کاراته بود در جهت ایجاد تسهیل برای دسترسی جامعه هدف و تقویت ان . در حوزه روابط عمومی و ارتباطات نیز حمایت های ارزنده ای صورت گرفت و بسیاری از رویدادهای اصلی کاراته از طریق رسانه ملی و اصحاب رسانه به اطلاع جامعه فهیم کاراته رسانیده شد.
سازمان لیگ و مسابقات و‌ کمیته داوران با تلاش مسئولین و همکارانشان درسال ۱۴۰۳ پر کار و پرتلاش ظاهر شدند و کمیته امور استانها و کمیته ارزیابی و رسیدگی به شکایات نیز فعالانه تمشیت امور داشتند.
کمیته فنی کاراته پس از ساماندهی مجدد چه در گذشته جلسات مستمری برگزار کرده در جهت بهبود کاراته و چه کمیته فنی جدید که در واقع همان چهره های دلسوز قبل هستند با مسئولیت جدید؛ پیوسته به صورت دغدغه مند مسائل و چالش های فنی را رصد می کند و در حال برنامه ریزی برای رفع آن هست.

*چالش‌های اصلی فدراسیون در سال گذشته چه بود؟
مهم‌ترین چالش ما مسائل مالی و بدهی‌های انباشته از سال‌های گذشته بود که اعزام تیم‌ها را به رویدادهای مختلف با مشکل مواجه می کرد و همچنین نبود زیر ساخت مناسب و استاندارد برای برگزاری اردوهای تیم ملی نیز از دیگر چالش‌ها بود که امیدواریم با حمایت وزارت ورزش، فضای مناسب‌تری برای اردوها فراهم شود.

*برنامه‌های فدراسیون برای سال ۱۴۰۴ چیست؟
سال جاری با رویدادهای مهمی از جمله مسابقات قهرمانی بزرگسالان آسیا در ازبکستان، مسابقات جهانی مصر، بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی ریاض و بازی‌های جهانی چنگدو چین همراه خواهد بود. مبنا و سیاست جاری فدراسیون اعزام‌های کیفی بر مبنای شایسته‌سالاری و عدم اعزام افراد فاقد توجیه است . در حال حاضر اردوهای تیم ملی برای حضور در مسابقات قهرمانی کاراته آسیا به طور منظم با نظارت سازمان تیمهای ملی در حال برگزاری است. همچنین حضور فعال در لیگ‌های بین‌المللی سری‌آ و پریمیر لیگ نیز متناسب با برنامه های فدراسیون در دستور کار است.

*سخن پایانی شما با جامعه کاراته چیست؟
فدراسیون کاراته با رویکرد قانون‌گرایی، تعامل و شفافیت، در مسیر ارتقاء جایگاه ایران در عرصه جهانی گام برمی‌دارد. ما از نقدهای منصفانه و دلسوزانه استقبال می‌کنیم اما متأسفانه گاهی شاهد نقدهای غیر منصفانه و بعضا مغرضانه هستیم که با اهداف شخصی بیان می‌شوند. با این حال جامعه کاراته آگاه است و سره را از ناسره تشخیص می‌دهد. فدراسیون بنا ندارد موفقیتها را بنام خود مصادره کند و ضعفها را به گردن دیگران بیاندازد و هر موفقیت بدست آمده حاصل کار و تلاش جمعی بوده است و برای جبران ضعفهای احتمالی نیز حتما آسیب شناسی لازم انجام خواهد شد .
در خاتمه لازم می دانم از حسن همکاری بزرگان و پیش کسوتان کاراته ، مربیان و داوران دلسوز و زحمتکش ، کادر فنی، روسا و اعضای هیئتها ، کمیته و سبکها ، باشگاهها ، نیروهای مسلح، دانشگاهها ، اصاحب رسانه و رزمی نویسان، همکارانم در فدراسیون کاراته و تمامی دلسوزان کاراته تشکر کنم و همچنین از تلاشهای بی وقفه سرپرست محترم فدراسیون و حمایتهای بیدریغ وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک نیز صمیمانه قدردانی نمایم .
امیدوارم سال جدید ، سالی سرشار از موفقیت و پیشرفت برای کاراته کشور باشد.

تلگرام
ایمیل
توییتر
واتساب

نظرات بسته شده است.