هروی: توقع مدالی را در سال گذشته برآورده نکردیم

سرمربی تیم ملی کاراته کشورمان گفت: از لحاظ مدالی در سال گذشته توقعات را برآورده نکردیم، اما بچه‌ها تمام تلاش خود را کردند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ستارگان کاراته و به نقل از خبرگزاری تسنیم، تیم ملی کاراته مردان کشورمان در سال گذشته در سه رویداد قهرمانی آسیا، بازی‌های آسیایی و قهرمانی جهان حاضر شد، اما نتایج نمایندگان ایران با توجه به سطح توقعات از رشته کاراته از لحاظ مدالی چندان موردانتظار جامعه کاراته نبود. شهرام هروی سرمربی تیم ملی کاراته کشورمان که در روزهای گذشته نیز در بازگشت از کشور ترکیه با گم کردن پاسپورتش دچار مشکلاتی شده بود، در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم درباره عملکرد تیم ملی کاراته صحبت کرد که در زیر می‌خوانید:

تسنیم: ابتدا در مورد گم شدن پاسپورت‌تان و مشکلاتی که در راه بازگشت به ایران پس از مسابقات کاراته وان ترکیه داشتید، صحبت کنید.

ابتدا سال جدید را خدمت همه مردم عزیز ایران و جامعه بزرگ کاراته تبریک عرض می‌کنم و امیدوارم سالی سرشار از خیر و برکت و سلامتی در انتظار همه باشد. متأسفانه در بازگشت از ترکیه پاسپورت خود را گم کردم و دچار مشکلات بسیاری شدم، اما در نهایت با همکاری سفارت کشورمان در ترکیه و با وجود تعطیلی سفارت این مشکل برطرف شد که از همه عزیزان تشکر می‌کنم.

تسنیم: عملکرد تیم ملی کاراته در سال گذشته را چگونه ارزیابی می‌‌کنید؟

ارزیابی عملکرد تیم ملی براساس مدال‌هایی که کسب می‌کند، است. توقع ما براساس برنامه‌ریزی که داشتیم در رویدادهای مختلف بیش از این بود. در قهرمانی آسیا مالزی تیم ما شرایط خیلی خوبی داشت، اما متأسفانه دو مدال طلا بیشتر نتوانستیم کسب کنیم. مدال طلای کومیته تیمی باارزش بود، اما در بخش انفرادی یک مدال طلای ما می‌توانست تبدیل به سه مدال طلا شود. در بازی‌های آسیایی هم اگر نگاهی به عملکرد کل ورزش کشور کشورمان داشته باشیم، متوجه خواهیم شد اکثر رشته‌ها اُفت محسوسی نسبت به گذشته داشتند. کاراته نیز مستثنی از این قضیه نبود و یک مدال طلا کسب کرد. با همه اتفاقات باز هم ما یک مدال طلا گرفتیم. بعد از این رویداد نیز به رقابت‌های قهرمانی جهان اعزام شدیم. در مسابقات جهانی هم شرایط تیم از لحاظ فنی خوب بود، اما متأسفانه در بخش انفرادی بیش از دو مدال توسط مهدی خدابخشی و سجاد گنج‌زاده کسب نکردیم. در سه وزن دیگر بچه‌های جوان یعنی علی مسکینی، امیررضا برزویی و سامان عدالتی حضور داشتند که برای اولین بار در تاتامی مسابقات جهانی به میدان رفتند. تمام بازیکنان ما تلاش خود را کردند، اما نتوانستیم نتیجه‌ای بهتر از کسب دو مدال داشته باشیم. در بخش تیمی نیز شرایط فرق می‌کرد، چرا که ما واقعاً شرایط ایده‌آلی داشتیم، اما متأسفانه در مسابقه با آذربایجان اتفاقاتی رخ داد که از دست بازیکن و مربی خارج بود. تیم ما مقابل آذربایجان از لحاظ فنی بازنده نشد. تیم اردن که قهرمان جهان شد؛ چند ماه قبل در مسابقات قهرمانی آسیا مغلوب ما شده بود و متأسفانه نتوانستیم در مسابقات تیمی هم صاحب مدال شویم. در مجموع آن چیزی که ما از لحاظ مدالی توقع داشتیم اتفاق نیفتاد، اما بچه‌ها تمام تلاش خود را کردند و روی بد ورزش در سال گذشته به ما نشان داده شد. امیدوارم در سال جدید کاراته به روزهای اوج خود بازگردد. در سال ۱۴۰۲ تیم ملی شرایط بسیار ایده‌آلی داشت، اما متأسفانه در نتیجه‌گیری نتوانست موفق باشد.

تسنیم: تیم ملی کاراته همراه با شما تا المپیک توکیو دستاوردهای درخشانی داشت، اما بعد از این مسابقات نه تنها تیم بزرگسالان بلکه در همه رده‌ها شاهد اُفت کاراته ایران بودیم. دلیل این اتفاق به دلیل حضور مستمر کشورها در رویدادهای مختلف و جا ماندن ما از حضور در مسابقات ارتباط دارد یا مسائلی دیگر مطرح است؟

از هفت هشت سال پیش که بحث حضور کاراته در المپیک مطرح شد، شاهد سرمایه‌گذاری همه کشورها روی این رشته ورزشی بودیم. در حال حاضر نیز نمی‌توانیم با اطمینان خاطر از یک کشور به‌عنوان قدرت کاراته دنیا نام ببریم. همه کشورها با جدیت در حال سرمایه‌گذاری هستند و مشاهده کردید که در مسابقات کاراته وان ترکیه کشور لهستان هم صاحب مدال شد، موضوعی که نشان می‌دهد همه در حال کار کردن هستند. ما در مقطعی در مسابقات زیادی حضور داشتیم و حتی اگر در یک مرحله از مسابقات در پنج وزن صاحب دو مدال طلا و مدال‌های دیگر می‌شدیم، خودمان می‌گفتیم که عملکردمان خوب نیست و پیک کاراته ایران به این نقطه رسیده بود. ما در سال در ۱۲، ۱۳ مسابقه شرکت می‌کردیم و همین موضوع تأثیر خود را در مسابقات رسمی می‌گذاشت، همانطور که در بازی‌های آسیایی جاکارتا و جهانی اسپانیا عملکرد بچه‌ها را دیدید. دور شدن از حضور در مسابقات کاراته وان آسیب بدی به کاراته ایران زد و ما باید کاری کنیم که بتوانیم در این رویدادها شرکت کنیم تا بازیکنان ما آبدیده‌تر شوند و نسل جوان را دوباره به کاراته تزریق کنیم. پشتوانه‌های خوب ما باید در این مسابقات حضور داشته باشند تا در انتها در مسابقات اصلی قهرمانی آسیا، بازی‌های آسیایی و مسابقات جهانی به بدنه تیم ملی کمک کنند. بعد از المپیک توکیو به مسابقات کاراته وان اعزام نشدیم و همین موضوع باعث شد تا بازیکنان ما از رنکینگ خارج شوند. در مقطعی از پنج وزن سه بازیکن ما نفرات اول رنکینگ بودند و در سایر اوزان نیز بچه‌های ما نفرات دوم و جزو پنج نفر برتر دنیا بودند و شرایط کاراته ما اینگونه بود. ان‌شاءالله با برنامه‌ریزی که آقای طباطبایی رئیس فدراسیون کاراته انجام داده است و حمایت وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک در سال جدید این رویکرد را داشته باشیم تا از همین حالا پی‌ریزی درخشش کاراته ایران در مهد کاراته دنیا صورت بگیرد. در المپیک توکیو مشاهده کردید که در مهد کاراته دنیا خود ژاپنی‌ها از شش وزن کومیته مردان و آقایان تنها یک مدال برنز کسب کردند و به مدال طلا نرسیدند. ما می‌توانیم دوباره در بازی‌های آسیایی ژاپن اتفاقات خوبی را رقم بزنیم. در انتهای سال گذشته نیز دیدیم که مدیر سازمان تیم‌های ملی انتخاب شد و ایشان در حال برنامه‌ریزی است. امیدوارم برای رده‌های پایه و بزرگسالان اتفاقات خوبی رقم بخورد. 

تسنیم: شما همراه با ملی‌پوشان در تیم ملی دستاوردهای بی‌نظیری برای کاراته ایران کسب کردید که در تاریخ این رشته ثبت شده است. بعد از المپیک توکیو نیز که نتایج دیگر مانند گذشته نبود با وجود تمام کمبودها مسئولیت را پذیرفتید و حتی جایی که نیاز بود نیز عذرخواهی کردید. نکته جالب اینکه برخی از منتقدان چه در زمان نتایج درخشان تیم ملی و چه در سالیان اخیر نقدهای بسیار شدیدی به شما داشتند که در برخی موارد از دایره ادب هم خارج شد، اما هیچ وقت شما درصدد پاسخگویی بر نیامدید …

تا زمانی که مسئولیت هدایت تیم ملی را برعهده دارم، پاسخگویی درست نیست. از طرفی هر کسی می‌تواند نقد، دیدگاه و نظرات خود را بگوید. همه نظرات و نقدها برای من مورد احترام است و در انتها همه برای کاراته تلاش می‌کنیم. امیدوارم کسانی که من را نقد می‌کنند نیز دل‌شان برای کاراته سوخته باشد. برخی نقدهای دوستان هم بجاست و حتماً کسانی که بیرون از تیم ملی هستند، مشکلات را بهتر می‌بینند و می‌توانیم از نقد آنها استفاده کنیم. نقد منصفانه همیشه به درد خورده است. درباره تیم ملی نیز همیشه پاسخگو هستم و دنبال جواب دادن به کسی نیستم.

تسنیم: فکر می‌کنید در صورت عدم حضور دوباره در مسابقات لیگ‌های جهانی شانسی برای بازگشت به دوران اوج خود را خواهیم داشت؟

با این شرایط کار ما بسیار سخت خواهد بود. تیم ملی نیاز است در مسابقات تدارکاتی حضور داشته که کاراته وان بخشی از آن است. در مسابقات لیگ جهانی هم بازیکنان جوان ما رنکینگ ندارند و باید تلاش کنیم آنها را وارد رنکینگ کنیم. اگر دنبال بازگشت به روزهای اوج هستیم باید در کنار تمرین به مسابقات تدارکاتی زیادی اعزام شویم.

تسنیم: سال آینده مسابقات جهانی کومیته تیمی در اسپانیا برگزار خواهد شد. نحوه کسب سهمیه این مسابقات چگونه است؟

تیم‌های اول تا سوم مسابقات قهرمانی آسیا که در چین برگزار می‌شود، مجوز حضور در این مسابقات را کسب خواهند کرد. به نظرم مدال طلای کومیته تیمی ناب‌ترین مدال کاراته است و باید تلاش کنیم ابتدا سهمیه حضور در این مسابقات را کسب و در ادامه برای موفقیت در آن تلاش کنیم.

تلگرام
ایمیل
توییتر
واتساب

نظرات بسته شده است.